Соус білий

Соус білий

Інгредієнти:

  • 2 ст. ложки борошна найвищого сорту,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 склянки бульйону,
  • корінь петрушки,
  • 2 голівки ріпчастої цибулі, 1 корінь селери,
  • сіль,
  • цукор,
  • лимонна кислота,
  • перець і зелень за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю, петрушку і селеру очистити, промити, тонко нарізати і спасерувати на вершковому маслі так, щоб зберігся їхній колір. Біле пшеничне борошно найвищого сорту прогріти у вершковому маслі, з’єднати з пасерованим корінням, залити м’ясним бульйоном і при слабкому кипінні варити 1 годину, знімаючи піну і помішуючи. Готовий соус заправити сіллю, цукром, лимонною кислотою, добре розмішати, процідити, додати вершкове масло.
  2. Білий соус можна готувати як на м’ясному, так і на рибному бульйоні.
  3. Подавати білий соус до відварних курей і курчат, відварного м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *