Інгредієнти:
- 2 ст. ложки борошна найвищого сорту,
- 2 ст. ложки вершкового масла,
- 2 склянки бульйону,
- корінь петрушки,
- 2 голівки ріпчастої цибулі, 1 корінь селери,
- сіль,
- цукор,
- лимонна кислота,
- перець і зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю, петрушку і селеру очистити, промити, тонко нарізати і спасерувати на вершковому маслі так, щоб зберігся їхній колір. Біле пшеничне борошно найвищого сорту прогріти у вершковому маслі, з’єднати з пасерованим корінням, залити м’ясним бульйоном і при слабкому кипінні варити 1 годину, знімаючи піну і помішуючи. Готовий соус заправити сіллю, цукром, лимонною кислотою, добре розмішати, процідити, додати вершкове масло.
- Білий соус можна готувати як на м’ясному, так і на рибному бульйоні.
- Подавати білий соус до відварних курей і курчат, відварного м’яса.