Інгредієнти:
- 3 буряки
- 150 г свіжої капусти
- 3 картоплини
- по 1 шт. моркви і кореня петрушки
- 1 голівка ріпчастої цибулини
- 2 дольки часнику
- 2 ст. ложки томата-пюре
- 1 ст. ложка пшеничного борошна
- 20 г шпику
- 40 г жиру
- по 1 ст. ложці цукру і 3%-ного оцту
- 1 солодкий перець
- 1,5 л бульйону
- сіль, спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Буряк нарізають соломкою і тушкують з додаванням оцту, жиру, цукру, томату-пюре і невеликої кількості бульйону. Коріння і цибулю, нарізані соломкою, пасерують.
- У киплячий бульйон опускають свіжу капусту, нарізану соломкою, доводять до кипіння, кладуть нарізану брусочками або дольками картоплю, варять 10—15 хв, потім додають пасеровані овочі й тушкований буряк і доводять до кипіння, після чого додають солодкий перець, нарізаний соломкою, заправляють білим соусом, додають сіль, спеції і варять до готовності. Перед закінченням варіння борщ заправляють часником, розтертим зі шпиком, і зеленню.
- Подають борщ із яловичиною, свининою. Окремо подають пампушки. Для їхнього приготування із дріжджового тіста формують кульки масою 30 г, кладуть їх на змащений маслом лист і залишають, щоб підійшли. Потім змащують яйцем і випікають 5—7 хв.
- Подаючи до столу, пампушки поливають часниковим соусом. Для його приготування часник розтирають із сіллю, з’єднують з олією і холодною кип’яченою водою.